28

srijeda

ožujak

2012

SADNJA JAPANSKE TREŠNJE


Krenuli smo s radom! Jedna od prvih akcija našeg, početkom ožujka osnovanog Hrvatsko-japanskog društva prijateljstva Varaždin (HJDPV) održana je u ponedjeljak, 26. ožujka 2012. u Parku mladih u Varaždinu.

Prisutni članovi Društva tom su prilikom zajednički zasadili drvo japanske trešnje (Prunus). Sadnica trešnje donirana je ljubaznošću varaždinske tvrtke „Parkovi“, na čemu im ovim putem Društvo zahvaljuje, kao i na pomoći prilikom sadnje.


Krupna sadnica obećaje krupan cvat...




Svatko je ubacio po lopatu-dvije...






... a vrijedni radnici "Parkova" dovršili su posao...




Za to vrijeme, nastavljaju se upisi novih članova. Naša tajnica Lara bila je vrijedna...




Simboliku trešnjina cvijeta u japanskoj tradiciji, kulturi i umjetnosti ovdje vjerojatno ne treba posebno isticati. Sakura, kako u Japanu zovu trešnjin cvijet, središnji je motiv i u logotipu Društva hrvatsko-japanskog prijateljstva, u kojem je okružena hrvatskim pleterom.

Članovi varaždinskog Društva prijateljstva nadaju se da će trešnja zasađena u ovom popularnom varaždinskom parku ubrzo, a najkasnije već idućeg proljeća procvasti krupnim ružičastim cvjetovima i tako pod svojim krošnjama na hanamiju (pikniku pod trešnjama) ponovno okupiti sve one koji s proljeća barem u mislima borave u toj dalekoj, egzotičnoj zemlji.





<< Arhiva >>